Someraivo on tätä päivää ja yksi digitaalisen viestinnän nopeiten kasvavista trendeistä. Vaikka erilaisia somekouluttajia löytyy maastamme jo hieman yli neljäkymmentätuhatta  niin kunnollista valmennusta someraivon alkeisiin ei löydy. Partakäkipaholainen and Hype this shit!!! -sometoimisto vastaa tähän tarpeeseen julkaisemalla someraivon perussäännöt. Varsinaiset kurssit alkavat myöhemmin.

 

Unohda faktat!

Fakta on vain latinankielinen sana. Älä anna tämän sivistyssanan hämätä, sillä se tarkoittaa vain mielipidettä. Kaikilla ihmisillä on mielipide ja kaikki mielipiteet ovat yhtä arvokkaita.  MUISTA: luotettavimmat faktat ovat yleensä kirjoitettu ISOLLA KIRJAIMILLA ja perässä on 2-4 huutomerkkiä!!!!

Myös tutkimustulokset ovat vain mielipiteitä, niiden tulokset ostetaan rahalla. MUISTA: tutkimustulokset ovat korruptiosta vapaita vain silloin jos ne vahvistavat sinun käsitystäsi.

Lue vain otsikko!

Lehtijutuista kannattaa lukea vain otsikko, ja jos ihan pakko niin hieman ingressiä. Jos mahdollista niin rakenna mielipide jutusta ja sen kirjoittajasta jo etukäteen. Jos jostain syystä olet pakotettu lukemaan koko jutun (erittäin harvinaista) niin vaihtoehtoja on kaksi:

A) Tartu lillukanvarsiin, tahallisesti väärinymmärrä ja tee olkinukke (vain siinä tapauksessa, että juttu ei vahvista mielipidettäsi)
B) Unohda lähdekritiikki (vain siinä tapauksessa, että juttu vahvistaa mielipidettäsi)

Tarraudu aina kirjoittajaan ja julkaisijaan, älä koskaan sisältöön.

Mene henkilökohtaisuuksiin!

Liimanhaistelijanatsi, suvakkihuora, rasistipaskajuntti ja neekerinhyysääjä ovat tämän hetken trendikkäimpiä ilmaisuja someraivokentällä. Ole luova ja yhdistele itse sopivia solvauksia.  Kun olet keksinyt hyvän ilmaisun kuvaamaan toista ihmistä, yhdistä se  sopivaan kontekstiin: ”toivottavasti joku karvakäsilapsi raiskaa tuollaiset pesää jakavat suvakkihuorat” tai ”siinä on taas yksi vitun tyhmä rasistipaskajuntti suoraan isäm maan elämänkoulusta”.  Kokeile ennakkoluulottomasti erilaisia kombinaatioita niin löydät oman tyylisi.

 

Älä ikinä vaihda mielipidettäsi!

Älä ikinä vaihda mielipidettäsi. Älä edes silloin kun selkeästi käy ilmi, että olet ollut väärässä. Tässä vaiheessa noudata intiaanipäällikkö Istuva Härän viisasta ohjetta: ”hyökkäys on paras puolustus” ja mene henkilökohtaisuuksiin. Mikäli jäät pahasti alakynteen niin uhriudu.

Mikäli syystä tai toisesta olet jakanut parodiasivuston huumorijutun tai pelkkää vihaista valhetta niin muista painottaa, että se kuitenkin voisi olla totta. Mikäli joku kannustaa sinua kriittisyyteen, poista hänet FB-kavereista tai blokkaa hänet. Sulje mielesi uudelta tiedolta.

Siinä vähän esimakua tulevasta koulutuksesta!

…ja vielä ilmainen ProTip.

Toista ääneen tämä Kultainen sääntö vähintään kymmenen kertaa heti aamulla. Näin saat draivia päivääsi: Älä kuuntele, jos kuuntelet niin ymmärrä väärin, älä perustele vaan nimittele!!!!

Advertisements